Home Unkategorisiert De Hollandsche Zeilvloot

De Hollandsche Zeilvloot

Nederlands Zeilend Historisch erfgoed slaat de handen in één in strijd tegen ondergang van haar prachtige vloot en vaart wel onder de gebundelde naam de ‘Historische Zeilvloot’.

Door de maatregelen omtrent COVID-19 beleeft het veelbelovende vaarseizoen een ongekend valse start!      Nederland heeft de grootste, nog varende historische vloot ter wereld. De zeilvloot, bestaande uit ruim 400 authentieke schepen, wordt in binnen- en buitenland geroemd om haar grote cultuurhistorische waarde.De branche wordt momenteel keihard geraakt en veel historische schepen dreigen voorgoed de licentie te verliezen door faillissementen. Een historisch schip verlies haar licentie bij faillissement, het is vervolgens niet meer mogelijk om een nieuwe licentie aan te vragen.Als er geen extra maatregelen komen vanuit de overheid verdwijnen veel historische schepen voorgoed uit het Nederlandse beeld. Dit mag niet gebeuren!

Handen ineen
Daarom riepen de boekingskantoren, aangesloten bij brancheorganisatie HISWA-RECRON, hun achterban en enkele andere partijen als BBZ en watersportondernemers de handen ineen te slaan om te voorkomen dat de vloot ten onder gaat.

De charterschepen, de Tallships, de bruine vloot…allen ‚zeilende passagiersvaartmet schipper‘ komen vanaf nu herkenbaarder naar voren onder de gezamenlijke naam de Hollandsche Zeilvloot.

De naam is, ondanks dat deze door de inzet van NAUPAR, HollandSail en Frisian Saling Company tot stand is gekomen, niet alleen bedoeld voor de honderd schepen die bij de drie boekingskantoren die lid zijn van HISWA-RECRON zijn aangesloten. Ook alle zelfstandig varende en schippers van andere boekingskantoren kunnen deze naam gaan gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden. Boode: “Hoe meer schippers en boekingskantoren die in de commerciële zeilende passagiersvaart actief zijn deze naam gebruiken, uitdragen en delen hoe sterker we staan. De toekomst vraagt om een gezamenlijke aanpak en daar is dit het startpunt van.” bron en meer informatie: www.hiswarecron.nl

Niemand weet hoe de versoepeling zal vorderen daarom mag je bij ons boeken zonder aan te betalen. Betalingen worden pas geïnd als we zeker weten dat jouw zeilreis door kan gaan. Twijfel je nog? Neem gerust contact op, we staan je graag te woord. Hopelijk zien we jou snel aan boord! Alle liefs Anna & Joost.